Válassza ki azt az országot, ahová az árut szállítani szeretné. Mi ennek megfelelően alakítjuk a webhelyet, hogy kiválaszthassa a szállítási módot és kifizethesse a megrendelését.

Taco de birria Maitake-val

Taco de birria Maitake-val

5. Taco de birria Maitake másolattal

Hozzávalók a kukoricapogácsához:

(ha nem kapható, használhat 170 g sima kukoricalisztet is).

110 g sima búzaliszt

200 ml langyos víz

egy csipet só

Hozzávalók a marhahúsos rántott húshoz:

800 g marhaszegy

50 g szárított Maitake gomba

400 g fehér hagyma

1,5 l marhahúsleves

500 g paradicsompaprika

15 g szárított chilipaprika

vörösborecet

bors

mexikói oregánó

babérlevél

szegfűbors

20 g vaj

napraforgóolaj

A salsa verde hozzávalói:

1 doboz paradicsom

friss zöld jalapeño paprika

1 fehér hagyma

1 friss koriander

nádcukor

Eljárás a kukoricapogácsákhoz:

Keverjük össze a lisztet és a sót egy tálban. Adjuk hozzá a vizet, és a kezünkkel dolgozzuk össze a tésztát, hogy ne ragadjon a kezünkhöz, de ne legyen túl száraz. Osszuk egyenlő méretű golyókra, sodorjunk vékony palacsintákat, és forró serpenyőben süssük mindkét oldalát (1-2 perc), amíg a palacsinta felpuffad és aranyszínű lesz.

Tegyük a palacsintákat egy konyharuhába, és hagyjuk gőzölni. A palacsinták szépen megpuhulnak, és könnyű lesz velük dolgozni.

Eljárás a marhahúspogácsához:

Áztassa a szárított Maitake gombát 30 percig forró vízben. Csöpögtesse le forró vízben 30 percig. Ezután vajban megpároljuk őket, és félretesszük.

Sózzuk, borsozzuk, és napraforgóolajban pirítsuk meg a húst, hogy színt kapjon, majd tegyük félre. Ezután a zsiradékban pirítsa meg az apróra vágott fehérhagymát, és adja hozzá a paradicsompalpát.

Tegyük vissza a húst a paradicsomos alaplébe, és öntsük fel a marhahúsleveslével úgy, hogy a hús elmerüljön, majd adjuk hozzá a babérlevelet, a szegfűborsot és a mexikói oregánót (erősebb az íze, mint az olasznak).

A szárított chilit forró vízbe áztatjuk, és hagyjuk megpuhulni. Távolítsuk el a magokat, és egy kevés vörösborecettel és azzal a vízzel, amelyben a chilit áztattuk, őröljük péppé. Adjuk a húshoz. Főzzük 2-3 órán át, amíg megpuhul. Vegye ki a húst, villával aprítsa fel, és öntse rá a paradicsomszószt.

A mártás egy részét tegye félre a palacsinta pirításához.

Eljárás a salsa verde elkészítéséhez :

Tegye a paradicsomot, a friss zöld jalapeñót, a fehér hagymát, a koriandert és egy kevés nádcukrot egy turmixgépbe, és turmixolja össze.

Tálalás:

A palacsintát paradicsomszószba mártjuk, és mindkét oldalát megsütjük. A palacsintára helyezzük a húst, a reszelt Cheddart, az apróra vágott lilahagymát, a friss koriandert, a salsa verde-t, a sült Maitake-t és a lime-ot.

Nehézség Adagok száma Elkészítési idő Teljes idő

Nehézség 4 50 perc180 perc