H-P 7:00-15:00
(ha nem kapható, használhat 170 g sima kukoricalisztet is).
110 g sima búzaliszt
200 ml langyos víz
egy csipet só
800 g marhaszegy
50 g szárított Maitake gomba
400 g fehér hagyma
1,5 l marhahúsleves
500 g paradicsompaprika
15 g szárított chilipaprika
vörösborecet
só
bors
mexikói oregánó
babérlevél
szegfűbors
20 g vaj
napraforgóolaj
1 doboz paradicsom
friss zöld jalapeño paprika
1 fehér hagyma
1 friss koriander
nádcukor
Keverjük össze a lisztet és a sót egy tálban. Adjuk hozzá a vizet, és a kezünkkel dolgozzuk össze a tésztát, hogy ne ragadjon a kezünkhöz, de ne legyen túl száraz. Osszuk egyenlő méretű golyókra, sodorjunk vékony palacsintákat, és forró serpenyőben süssük mindkét oldalát (1-2 perc), amíg a palacsinta felpuffad és aranyszínű lesz.
Tegyük a palacsintákat egy konyharuhába, és hagyjuk gőzölni. A palacsinták szépen megpuhulnak, és könnyű lesz velük dolgozni.
Áztassa a szárított Maitake gombát 30 percig forró vízben. Csöpögtesse le forró vízben 30 percig. Ezután vajban megpároljuk őket, és félretesszük.
Sózzuk, borsozzuk, és napraforgóolajban pirítsuk meg a húst, hogy színt kapjon, majd tegyük félre. Ezután a zsiradékban pirítsa meg az apróra vágott fehérhagymát, és adja hozzá a paradicsompalpát.
Tegyük vissza a húst a paradicsomos alaplébe, és öntsük fel a marhahúsleveslével úgy, hogy a hús elmerüljön, majd adjuk hozzá a babérlevelet, a szegfűborsot és a mexikói oregánót (erősebb az íze, mint az olasznak).
A szárított chilit forró vízbe áztatjuk, és hagyjuk megpuhulni. Távolítsuk el a magokat, és egy kevés vörösborecettel és azzal a vízzel, amelyben a chilit áztattuk, őröljük péppé. Adjuk a húshoz. Főzzük 2-3 órán át, amíg megpuhul. Vegye ki a húst, villával aprítsa fel, és öntse rá a paradicsomszószt.
A mártás egy részét tegye félre a palacsinta pirításához.
Tegye a paradicsomot, a friss zöld jalapeñót, a fehér hagymát, a koriandert és egy kevés nádcukrot egy turmixgépbe, és turmixolja össze.
A palacsintát paradicsomszószba mártjuk, és mindkét oldalát megsütjük. A palacsintára helyezzük a húst, a reszelt Cheddart, az apróra vágott lilahagymát, a friss koriandert, a salsa verde-t, a sült Maitake-t és a lime-ot.
Nehézség Adagok száma Elkészítési idő Teljes idő
Nehézség 4 50 perc180 perc