H-P 7:00-15:00
4 pisztrángfilé
pisztráng kaviár
300 g borsó
250 g vaj (200 g a vajmártáshoz, 50 g a pisztráng barnításához)
70 ml tejszín
2 evőkanál napraforgóolaj
60 g szárított Shiitake gomba
300 ml víz
200 ml ecet
100 g kristálycukor
Keverjük össze a páclé hozzávalóit - víz, ecet és cukor - és forraljuk fel. Adjuk hozzá a nagy darabokra vágott Shiitake gombát, és forraljuk rövid ideig. Fedjük le fóliával, és hagyjuk párolódni.
Közben a borsót forró vízben kb. 1-2 percig pároljuk, majd jégbe hűtjük.
Közepes lángon süssük meg a pisztrángot az olajban. Süsse a bőrén, amelyet előzőleg alaposan megszárított. Amikor a bőr aranyszínű, adjuk hozzá a vajkockát, és kb. 2 percig kenegessük a bőrét.
Végül készítse el a vajmártást. Tegyük félre a shiitake-et a sós léből, és melegítsük fel újra a folyadékot. Vegye le a tűzről, és fokozatosan keverje bele a hideg vajat. Fontos, hogy a vaj ne alvadjon meg. Végül adjunk hozzá egy kevés tejszínt, és keverjük össze. Egy krémes mártás fog kialakulni. Ha nem elég sűrű, még több vajat kell hozzáadnunk.
Tálaljuk a pisztrángot egy tányérra, öntsük rá a mártást, és ízlés szerint adjunk hozzá párolt borsót, szeletelt gombát és kaviárt.
Nehézség Adagok száma Elkészítési idő Teljes idő
nehezebb 4 30 perc40 perc