Válassza ki azt az országot, ahová az árut szállítani szeretné. Mi ennek megfelelően alakítjuk a webhelyet, hogy kiválaszthassa a szállítási módot és kifizethesse a megrendelését.

Pisztráng vajmártással, kaviárral és Shiitake gombával savanyú mártásban

Pisztráng vajmártással, kaviárral és Shiitake gombával savanyú mártásban

4. Pisztráng másolat

Összetevők:

4 pisztrángfilé

pisztráng kaviár

300 g borsó

250 g vaj (200 g a vajmártáshoz, 50 g a pisztráng barnításához)

70 ml tejszín

2 evőkanál napraforgóolaj

Hozzávalók a savanyú gombához:

60 g szárított Shiitake gomba

300 ml víz

200 ml ecet

100 g kristálycukor

Eljárás:

Keverjük össze a páclé hozzávalóit - víz, ecet és cukor - és forraljuk fel. Adjuk hozzá a nagy darabokra vágott Shiitake gombát, és forraljuk rövid ideig. Fedjük le fóliával, és hagyjuk párolódni.

Közben a borsót forró vízben kb. 1-2 percig pároljuk, majd jégbe hűtjük.

Közepes lángon süssük meg a pisztrángot az olajban. Süsse a bőrén, amelyet előzőleg alaposan megszárított. Amikor a bőr aranyszínű, adjuk hozzá a vajkockát, és kb. 2 percig kenegessük a bőrét.

Végül készítse el a vajmártást. Tegyük félre a shiitake-et a sós léből, és melegítsük fel újra a folyadékot. Vegye le a tűzről, és fokozatosan keverje bele a hideg vajat. Fontos, hogy a vaj ne alvadjon meg. Végül adjunk hozzá egy kevés tejszínt, és keverjük össze. Egy krémes mártás fog kialakulni. Ha nem elég sűrű, még több vajat kell hozzáadnunk.

Tálaljuk a pisztrángot egy tányérra, öntsük rá a mártást, és ízlés szerint adjunk hozzá párolt borsót, szeletelt gombát és kaviárt.

Nehézség Adagok száma Elkészítési idő Teljes idő

nehezebb 4 30 perc40 perc