H-P 7:00-15:00
Minden termék
1 l dashi húsleves
115 g vörös miso paszta
80 g tofu
25 g wakame alga
1 újhagyma
2 retek
só
1 szelet kombu hínár
1 liter víz
1 marék bonito-halpehely (katsobushi)
50 g szárított shiitake gomba
Áztassuk a szárított Shiitake gombát 30 percig forró vízben.
Ezután tegye a kombu hínárt és az apróra vágott Shiitake gombát egy fazék vízbe 30 percre. Közvetlenül a forráspont előtt adjuk hozzá a bonitópelyhet, és hagyjuk legalább 10 percig áztatni. Szűrje le a levest egy sajtkendőn keresztül. A Shiitake gombát tegye félre, öblítse le, és tegye vissza a levesbe.
Melegítse újra a dashi levest, és adja hozzá a miso pasztát közvetlenül a forráspont alatt. Ne forralja tovább a levest. Szűrje le ismét a levest, és ízesítse sóval.
Tegye a felkockázott tofut, a wakame hínárt, az apróra vágott újhagymát és a vékonyra szeletelt retket egy tálba. Öntse bele a húslevest.
Nehézség Adagok számaElkészítési idő Teljes idő
könnyű 4 30 perc 50 perc