H-P 7:00-15:00
Minden termék
60 g szárított Agaricus gomba
450 g burgonya
150 g sima liszt
50 g dió
250 g sárgabarack
100 g cukor
20 ml fehérborecet
menta
vaj
csipetnyi só
400 g tejföl
30-50 g lekvár ízlés szerint
A burgonyát héjában, sós vízben puhára főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Hámozzuk meg és reszeljük finomra a burgonyát, keverjük össze a liszttel és a sóval.
Egy serpenyőben vajon megpirítjuk az egész gombát, hozzáadjuk a diót, 50 g cukrot és hagyjuk karamellizálódni, majd hozzáadjuk a fehérborecetet.
A sárgabarackot félbevágjuk, és a serpenyőben megpirítjuk. Szórjuk meg 50 g cukorral, és karamellizáljuk.
A burgonyatésztát kisebb darabokra osztjuk, és palacsintákat sodrunk belőle, száraz serpenyőben aranybarnára sütjük, majd megkenjük olvasztott vajjal.
A töltelékhez készítsünk tejfölt a kedvenc lekvárunkkal (például málnalekvárral, amit mi használtunk).
Tálaljuk karamellizált gombával, sárgabarackkal és friss mentával.
Nehézség Adagok száma Elkészítési idő Teljes idő
430 perc40 perc