Válassza ki azt az országot, ahová az árut szállítani szeretné. Mi ennek megfelelően alakítjuk a webhelyet, hogy kiválaszthassa a szállítási módot és kifizethesse a megrendelését.

Kacsamell burgonyakrokettel gombaporral

Kacsamell burgonyakrokettel, gombaporral és szedermártással

3. Kacsamell másolat

Összetevők:

20 g Maitake por

4 kacsamell

450 g főtt burgonya

350 g durva liszt

300 g friss szeder

80 g vaj

20 g vaj a szeder pirításához

olaj a sütéshez

2 gerezd fokhagyma

30 g cukor

kakukkfű

Eljárás:

A burgonyát meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, puhára főzzük, majd részben lecsepegtetjük. Csak egy kevés folyadékot hagyunk, megszórjuk durva liszttel, sóval ízesítjük, és összeállítjuk a tésztát. Szükség szerint adhatunk hozzá lisztet, amíg a tészta összeáll. Ezután hagyjuk a tésztát rövid ideig hűlni.

Az olajat egy serpenyőben körülbelül 140 °C-ra hevítsük fel. Formázzuk meg a burgonyakroketteket, és süssük aranybarnára. Még forrón hempergessük meg a Maitake gombaporban.

A kacsamellet sózzuk meg, és a bőrét óvatosan vágjuk rácsosra (a húst ne vágjuk át).

Tegye a mellet bőrrel lefelé egy hideg serpenyőbe. Ezután kezdje el lassan megpirítani a húst a bőrén (a zsírt lefölözve használja fel a további főzéshez). Ha a bőr aranyszínűre sült, adjuk hozzá a vajat, a fokhagymagerezdeket és a kakukkfüvet, majd fordítsuk a mellet a húsoldalával lefelé. Süssük 1 percig.

Tegyük 180 °C-ra előmelegített sütőbe bőrével felfelé 3 percre. Vegye ki a húst, és hagyja pihenni körülbelül 10 percig. A hús körülbelül 54 °C-os (közepesen átsült) lesz.

Most készítse el a friss szeder mártást. A szedret a vajban addig pároljuk, amíg teljesen meg nem puhul, majd adjunk hozzá 30 g cukrot. Hagyja, hogy a cukor feloldódjon, majd turmixolja össze. Szűrje át a mártást egy finom szitán, és tálalja.

Tálalja tányéron.

Nehézség Adagok száma Elkészítési idő Teljes idő

nehezebb 430 perc70 perc