Válassza ki azt az országot, ahová az árut szállítani szeretné. Mi ennek megfelelően alakítjuk a webhelyet, hogy kiválaszthassa a szállítási módot és kifizethesse a megrendelését.

Hamburger pácolt Hericchióval és sült fokhagymás aiolival

Hamburger pácolt Hericchióval és sült fokhagymás aiolival

7. Hamburger másolat

Összetevők:

4 nagyobb szárított Hericium gomba

4 hamburger zsemle

2 lilahagyma

125 g fejes saláta

60 g cornichon uborka

Hozzávalók a páchoz:

olaj

rizsecet

édes paprika

cayenne-i bors

granulált fokhagyma

Hozzávalók a fokhagymás aiolihoz:

1 rúd fokhagyma

3 tojássárgája

olaj

bors

fehérborecet

Eljárás:

A szárított Hericium gombát áztassuk be forró vízbe, és hagyjuk megpuhulni. 30 perc elteltével nyomjuk ki a felesleges vizet. Tegyük őket egy zárható tálba. Villával szurkáljuk meg a hericiumot, hogy az ízeket jobban magába szívja.

Kenje meg a gombát olajjal. Keverje össze a rizsecetet, a sót, az édes paprikát, a cayenne-i borsot és a granulált fokhagymát. Mártsa a gombát ebbe a keverékbe, és hagyja pácolódni a hűtőszekrényben 1 napig.

Ezután a pácolt Hericiumot mindkét oldalról megsütjük (például egy második serpenyővel nehezítve), hogy szépen megpiruljon. Fontos, hogy a gomba szaftos maradjon.

Készítse el a sült fokhagymás aioli-t. Vágjuk le a fokhagymafej alját, kenjük meg olajjal, sózzuk, borsozzuk, és tegyük a sütőbe, hogy 170 °C-on kb. 35 percig süssük, amíg a fokhagyma megpuhul. Nyomjuk ki a fokhagymát. Turmixoljuk össze a fokhagymapürét, adjuk hozzá a tojássárgáját, és keverjük bele az olajat. Ezáltal majonéz lesz belőle. Végül sóval, borssal és egy kevés fehérborecettel ízesítjük.

Tálalja a burgert pirított zsemlén, gombával, szeletelt lilahagymával, mezei zöldekkel és cornichonnal.

Nehézség Adagok száma Elkészítési idő Teljes idő

Könnyen 440 perc50 perc