H-P 7:00-15:00
4 nagyobb szárított Hericium gomba
4 hamburger zsemle
2 lilahagyma
125 g fejes saláta
60 g cornichon uborka
olaj
rizsecet
só
édes paprika
cayenne-i bors
granulált fokhagyma
1 rúd fokhagyma
3 tojássárgája
olaj
só
bors
fehérborecet
A szárított Hericium gombát áztassuk be forró vízbe, és hagyjuk megpuhulni. 30 perc elteltével nyomjuk ki a felesleges vizet. Tegyük őket egy zárható tálba. Villával szurkáljuk meg a hericiumot, hogy az ízeket jobban magába szívja.
Kenje meg a gombát olajjal. Keverje össze a rizsecetet, a sót, az édes paprikát, a cayenne-i borsot és a granulált fokhagymát. Mártsa a gombát ebbe a keverékbe, és hagyja pácolódni a hűtőszekrényben 1 napig.
Ezután a pácolt Hericiumot mindkét oldalról megsütjük (például egy második serpenyővel nehezítve), hogy szépen megpiruljon. Fontos, hogy a gomba szaftos maradjon.
Készítse el a sült fokhagymás aioli-t. Vágjuk le a fokhagymafej alját, kenjük meg olajjal, sózzuk, borsozzuk, és tegyük a sütőbe, hogy 170 °C-on kb. 35 percig süssük, amíg a fokhagyma megpuhul. Nyomjuk ki a fokhagymát. Turmixoljuk össze a fokhagymapürét, adjuk hozzá a tojássárgáját, és keverjük bele az olajat. Ezáltal majonéz lesz belőle. Végül sóval, borssal és egy kevés fehérborecettel ízesítjük.
Tálalja a burgert pirított zsemlén, gombával, szeletelt lilahagymával, mezei zöldekkel és cornichonnal.
Nehézség Adagok száma Elkészítési idő Teljes idő
Könnyen 440 perc50 perc