H-P 7:00-15:00
50 g szárított júdásfülű gomba
140 g burgonya
500 g durva só
400 g hokkaidói sütőtök
2 gerezd fokhagyma
2 tojás
25 g félig durva liszt
50 g vaj
100 g tökmag
100 g friss kecskesajt
125 g rukkola
só
bors
kakukkfű
Áztassuk a szárított júdásfület 30 percig forró vízben.
Egy tepsire kb. 1 cm vastagságú durva sóréteget teszünk, beletesszük a burgonyát , és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt puhára sütjük.
Készítsük el a sütőtökpürét. Negyedeljük el a meghámozott tököt, kanalazzuk ki a magokat, és a fokhagymagerezddel és a friss kakukkfűvel együtt 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük. A sült tököt turmixoljuk sima pürévé, és tegyük egy szűrőbe, hogy a felesleges vizet lecsöpögtessük.
Hámozza meg és reszelje finomra a sült burgonyát. Keverje össze a sütőtökpürét, a reszelt burgonyát, a tojást és a félig durva lisztet egy tálban. Készítse el a tésztát. A tésztát gyorsan kell eldolgozni, hogy jól tartson, és ne morzsolódjon össze (ha túl sok lisztet dolgozunk bele, a gnocchi sűrű lesz, és nem habos).
A tésztát tegyük át egy lisztezett munkafelületre, osszuk a tésztát több részre egy tésztakártya segítségével, és sodorjuk ki a tekercseket. A tésztakártyával 1 cm széles gnocchikat vágunk. Enyhén porítsuk be liszttel, és helyezzük sütőpapírral bélelt tálcára.
Főzzük a gnocchikat forrásban lévő sós vízben puhára, kb. 3-4 perc alatt. Ezután hideg vajjal kenjük meg, hogy a gnocchi ne ragadjon le.
Pirítsa meg a tökmagot. Pirítsuk meg a júdásfüvet a vajban, sózzuk és borsozzuk.
Tálaljuk a gnocchit a sült júdásfüllel, friss rukkolával, pirítotttökmaggal és reszelt kecskesajttal.
Nehézség Adagok száma Elkészítési idő Teljes idő
nehezebb 450 perc70 perc